Инсталиране на IconSort



Здравейте! В тази публикация ще ви обясня как да инсталирате Icon Sort. Това е PHP скрипт, който ви позволява да направите архив на иконки, като ги подрежда в различни папки (направени от вас) и като започва от най-новите.
Ето как на практика изглежда скрипта с основния код, който е в официалния сайт - http://new-place.org/demo/iconsort
А ето как изглежда скрипта след като му добавих дизайн - http://camillaluddingtondaily.com/icons



Първо, трябва да изтеглите скрипта от тук. След което разархивирате папката, в която има един файл - icons.php. Ако не ви харесва, можете да промените името на файла както ви харесва. След това правите нова папка в сайта ви и качвате файла там. В същата папка направете нова папка наречена "categories". В тази нова папка ще добавяте всяка нова папка с иконки, която ще бъде различна категория в галерията ви.
Това на практика е единствената инсталация, която трябва да направите. След това трябва да направите дизайн по ваше желание и да го кодирате както се кодира и всеки друг дизайн.

По-горе ви показах един от моите дизайни за IconSort. А тук ще ви обясня по-подробно какво съм променила и добавила. Ако на вас не ви харесва този тип дизайн, можете да направите какъвто пожелаете.

Ето линк към файла, който съм използвала аз (кръстила съм го index.php). Надолу можете да видите малко обяснения към това което съм добавила и променила.
Линк към файла: Кликнете тук

Първо, между таговете <head> и </head> добавяте заглавието на страницата:
<title>ADORINGCAMILLALUDDINGTON Icon Archive || Part of adoringcamilla.com</title>

След това между <style> и </style> таговете добавяте различните промени в цветове, фонове и т.н. Това на практика в кода, който бихте сложили в style.css (ако искате, разбира се, можете да добавите и нов файл).

След това съм добавила и дизайнът, който е кръстен lay.png.
<div style="position: absolute; top: 0px; left: 0px;">
<img src="lay.png" border="0" alt=""></a>
 </div>


По-нататък съм добавила текстът, който се намира в полето, заедно със съобщение за добре дошли и след него - категориите на иконките.

<h1>my icons</h1>
    <p>
Welcome to <b>Camilla Luddington Daily Icon Archive</b>. Here you can find tons of 100x100 Camilla icons. You can use them
everywhere you like but just give a credit to the site, please! All icons are made by the site owners or are donated
by other people.
<br>Have fun looking around and if you`d like, you can <a href="mailto:admin@camillaluddingtondaily.com.com">donate some</a>.
</p>
<p>
<h1>categories :</h1>
</p>


И това в общи линии е всичко. Ако имате въпроси или не сте разбрали нещо, можете да питате тук, чат кутията или в страницата във Фейсбук.
Previous
Next Post »