Как се работи с FTP програма

Здравейте!
В тази публикация можете да разберете как се работи с FTP програма, и по-конкретно FileZilla. Оригиналът на статията, както и снимките, принадлежат на този сайт. Аз само я преведох за тези, които не я разбират много добре.
 FTP програмата помага да качвате по-лесно и по-бързо файлове в сайта ви.


1. Първо трябва да изтеглите и инсталирате програмата. След това като кликнете на иконката на десктопа ви, трябва да се отвори този прозорец:


2. След това кликнете на File — Site Manager, както е посочено на картинката.

3. Ще се появи малък прозорец, където трябва да натиснете New Site, както е показано.

4. След като направите това, ще видите празно поле, където трябва да попълните името на сайта. Всъщност, там можете да поставите какъвто текст искате, така че няма нужда да сте толкова конкретни.

5. След това попълнете всички полета в General (не променяйте останалите полета в другите категориите) с информацията за вашия хостинг, името и паролата, както е показано на изображението. Оставете полето Port празно, а в Logon type изберете ‘normal’. След като сте попълнили всичко, натиснете Connect.

6. След това ще видите всички папки и файлове в сайта ви в лявата страна, а в дясната ще видите папките и файловете от вашия компютър. Натиснете с десен бутон на файлът, който искате на качите, и натиснете Upload.

7. Също така можете да създавате и нови папки ето така:

8. И това е всичко. Вече можете лесно да качвате файлове и папки в сайта си.





Previous
Next Post »