Дизайн за новините на сайта ви (Фотошоп урок)

Здравейте! В тази публикация ще ви обясня как можете да направите малко по-различен дизайн за новините в сайта ви. В една от предишните публикации бях обяснила как да направите основен дизайн на сайдбар, но реших да ви покажа и нещо по-разично. Ако ви е интересно, можете да продължите надолу, за да видите крайният резултат.



Започваме с най-обикновен правоъгълник. Размерите ги определяте спрямо това колко е голям и какъв е дизайнът ви. Размерите на моят правоъгълник са 500х400.


След това избирам Elliptical Marquee Tool и правя малък кръг във вътрешната част на горния ляв ъгъл  на правоъгълника. След това отивам при падащото меню и при Select избирам Inverse. Така маркировката се обръща извън кръга. С гумичката изтривам ъгъла. След това повтарям същото с долния десен ъгъл и трябва да се получи следната форма.


След това добавям някои ефекти, за да изглежда по-добре.


След това избирам Rounded Rectangle Tool и правя правоъгълник в горната част, където ще бъде заглавието на публикацията.


Добавям ефекти и върху този правоъгълник - вътрешна светлосянка и рамка.


Добавих и по-малък правоъгълник за датата.



Тъй като ще използвам снимки на Шей Мичъл, реших като цяло дизайнът да е за въображаем сайт на Шей. Та, зад правоъгълника добавих текст Shay Mitchell, който сложих на Soft Light.



След като сме приключили с горната част, може да минем и на долната. Първо поставям основната снимка на Шей, като я изрязвам във формата на кръг и й добадявам някои ефекти.


След това изрязвам друга снимка от фотосесията, правя я черно-бяла и я слагам на Soft Light като фон на цялата долна част.


За да изглежда по-добре и "по-прилежно" добавих 2 ленти, които да разделят снимката от останалата част.


След това, над тези ленти, добавям и няколко четки, които също слагам на Soft Light. Едните са в бяло, а другите в черно.


И за финал и малко повече "блясък" използвам кръгла четка със замъглени краища, на която и намалявам opacity, за да добавя малки "искрици" около снимките и четките.


И дизайнът е готов. =) Надявам се урокът да ви е бил полезен и ако го използвате като база за ваши дизайни, бих се радвала да ги видя какво сте направили и вие, така че можете да ги споделите тук.
Previous
Next Post »