Избиране и получаване на домейн + хостинг



Здравейте! Реших първата публикация да е за нещо основно при създаването на сайта, а именно избирането на домейн и хостинг. При тях има 2 възможности - платени и безплатни.

Безплатни. Това е най-добрият вариант за всички, които се занимават с фен сайтове (също като мен), тъй като не плащате абсолютно нищо, някой друг се грижи за всички проблеми, които може да има сървърът и т.н., а и голяма част от сайтовете са много отзивчиви, ако имате въпроси и проблеми. Ето някои от най-популярните сайтове, които предлагат безплатни хостинг и домейн:
Starszz.com
FanFusion.org
Flaunt.nu
Fan-Sites.org
 
Всички сайтове изискват почти едни и същи неща. Първо трябва да решите на коя известна личност искате да бъде сайтът ви и да си изберете домейн. Можете да проверите дали е свободен тук - name.com. Бъдете внимателни при избора, тъй като веднъж създаден, домейнът не може да се променя.

След това трябва да имате дизайн на сайта си. Можете да го направите вие или да намерите друг човек, който да го направи вместо вас. Някои сайтове изискват дизайнът ви да е готов и кодиран (като StarsZZ и Fan-Sites), а други искат само да го видят като снимков файл (като FanFusion).

И след като сте готови със дизайна си и сте сигурни за домейна, просто трябва да попълните формуляра в съответния сайт и да изчакате докато ви отговорят. Обикновено това отнема около седмица, така че бъдете търпеливи.

Платени. Не съм много запозната как точно стоят нещата с платените домейн и хостинг, тъй като досега не ми се е налагало да ги ползвам, но ето накратко какво знам и с какво мога да см от полза. Използвайте ги, когато сте сигурни, че ще се занимавате сериозно със сайта си и искате възможно най-много опции за развитието му. В противен случай само ще си дадете парите на вятъра.

Отново първо изберете домейна си (можете да го направите от тук - name.com godaddy.com, или да потърсите в Гугъл сайтове, които продават домейни; със сигурност ще излязат много). След това трябва да го закупите (което също можете да направите от по-горния сайт) като изберете за колко време ще го ползвате.

След това трябва да изберете хостинга. Има много български и чужди сайтове, които предлагат хостинг, но всичко зависи от какво имате нужда вие. Ето няколко сайта, които можете да разгледате и да сравните.
Host.bg
SuperHosting.bg
HostingBulgaria.com
Name.com
GoDaddy.com

След като сте закупили и домейн и хостинг се осъществява връзката между двете и всичко е на практика готово. От тук нататък трябва да работите върху дизайн и разработка на сайта.


Надявам се да съм ви била полезна. Ако имате някакви допълнителни въпроси, пишете в коментарите.
Успех на всички, които са решили тепърва да се занимават със сайтове!
Целувки!
Previous
Next Post »